Tekstschrijver

Mijn specialisaties als tekstschrijver zijn cultureel erfgoed, cultuureducatie, theater en schrijven, maar ik schrijf ook over andere onderwerpen.

Stadsregio Amsterdam

Op 1 januari 2017 verdwenen de onderwerpen economie en wonen uit het takenpakket van de Stadsregio Amsterdam. In opdracht van de Stadsregio Amsterdam hield ik een serie interviews waarin door betrokkenen werd teruggeblikt op tien jaar regionale samenwerking op het gebied van wonen en economie.
Het boekje vindt u hieronder als pdf.

Economie&wonen2016_lr.pdf

GeschiedenisLab

Van 2003 tot en met 2013 werkte ik samen met Marjan Beijering in GeschiedenisLab. We ontwikkelden verscheidene projecten, zoals een audiotour in Midden-Delfland en het boek 'Schuilen onder de spoorbogen', met verhalen voor kinderen op basis van interviews met Rotterdamse ouderen over de oorlog.
Foto: Tom Pilzecker
www.geschiedenislab.nl

Audiotour Assen Oud-Zuid

In samenwerking met de vereniging Assen Oud-Zuid schreef ik in opdracht van het Drents Archief teksten voor een audiotour door de mooiste wijk in Assen.
Assen Oud-Zuid is een aantrekkelijke wijk, met een gevarieerde bebouwing en overwegend vooroorlogse architectuur.
De wandeling door de wijk laat u onder meer kennismaken met de geschiedenis van de wijk, verhalen en gebeurtenissen, markante bewoners en verschillende stijlen in de architectuur.
www.annodrenthe.nu

Schrijven voor Theater

Toneelschrijven is een kunst die zich lastig laat vangen. Als je moet schrijven voor een improviserend gezelschap dat locatietheater maakt, heb je een heel andere benadering en methode nodig dan wanneer je een opdracht krijgt voor een schoolvoorstelling. Zoveel schrijvers, zoveel zinnen. Hoe begin je? Hoe bouw je een goede scène op? Wat vertelt een dialoog wel en wat niet? Hoeveel moet je weten over je personages? En: hoe groot is de invloed van de regisseur?
Ik interviewde dertien theaterschrijvers over hun schrijfmethode, werkwijze en techniek. Naast de weergegeven gesprekken, die de afgelopen jaren in Schrijven Magazine werden gepubliceerd, zijn in dit boek ook tips en handige lijstjes voor toneelschrijvers opgenomen.

Erfgoedhuis Zuid-Holland

Voor het Erfgoedhuis Zuid-Holland schreef ik de afgelopen jaren verschillende lesbrieven over Zuid-Hollands erfgoed.
De meest recente:
De Verborgen Grens. Over de Atlantikwall (2015)
Zo was het, zo is het. Een erfgoedproject over de polders van Midden-Holland voor groep 7/8 (2013)
Een toren vol water? Over de watertoren van Hazerswoude-Rijndijk (2012)
De Biesbosch (2012)

Foto: Sander Hartman Fotografie

Van veenmoeras tot polderstad

Voor de Historische Vereniging Prins Alexander schreef ik de docentenhandleiding van het lespakket ' Van veenmoeras tot polderstad' (2014).
Daarvoor werkte ik mee aan het boek 'Rotterdam en de polder Prins Alexander. Van veenmoeras tot polderstad', dat in 2013 uitkwam bij WBOOKS.
www.hvpa.nl