Mijn specialisaties als tekstschrijver zijn cultureel erfgoed, cultuureducatie, theater en schrijven, maar ik schrijf ook over andere onderwerpen. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Een volledige lijst met publicaties staat hier.
Toneelschrijven is een kunst die zich lastig laat vangen. Hoe begin je? Hoe bouw je een goede scène op? Wat vertelt een dialoog wel en wat niet? Hoeveel moet je weten over je personages? Voor ‘Schrijven voor theater – 13 methodes’ interviewde ik dertien theaterschrijvers over hun schrijfmethode, werkwijze en techniek. Daarnaast zijn in dit boek ook tips en handige lijstjes voor toneelschrijvers opgenomen.
Op 1 januari 2017 verdwenen de onderwerpen economie en wonen uit het takenpakket van de Stadsregio Amsterdam. In opdracht van de Stadsregio Amsterdam hield ik een serie interviews waarin door betrokkenen werd teruggeblikt op tien jaar regionale samenwerking op het gebied van wonen en economie.
De brochure kunt u hier downloaden (pdf).
Voor het Erfgoedhuis Zuid-Holland schreef ik enkele artikelen voor de website Geschiedenis van Zuid-Holland: – vakantie op het Kruininger Gors
– carnaval in het Westland
– verdwenen treinstations in Zuid-Holland.
De afgelopen jaren werkte ik mee aan verschillende lesbrieven over Zuid-Hollands erfgoed.
Foto: Collectie Streekarchief Voorne-Putten
Voor de Historische Vereniging Prins Alexander schreef ik de docentenhandleiding van het lespakket ‘Van veenmoeras tot polderstad’ (2014).
Daarvoor werkte ik mee aan het boek ‘Rotterdam en de polder Prins Alexander. Van veenmoeras tot polderstad’, dat in 2013 uitkwam bij WBOOKS.
In samenwerking met de vereniging Assen Oud-Zuid schreef ik in opdracht van het Drents Archief teksten voor een audiotour door Assen Oud-Zuid, een aantrekkelijke wijk met een gevarieerde bebouwing en overwegend vooroorlogse architectuur.
De wandeling door de wijk laat u onder meer kennismaken met de geschiedenis van de wijk en verschillende stijlen in de architectuur.
Van 2003 tot en met 2013 werkte ik samen met Marjan Beijering in GeschiedenisLab. We ontwikkelden verscheidene projecten, zoals een audiotour in Midden-Delfland en het boek ‘Schuilen onder de spoorbogen’, met verhalen voor kinderen op basis van interviews met Rotterdamse ouderen over de oorlog.
Foto: Tom Pilzecker