Theater

Mijn eerste toneelstuk schreef ik in 1998: de monoloog ‘Saakje’, over het leven van een Friese boerin. Ik schrijf graag theaterteksten over historische onderwerpen, maar ben overal voor in. Als het maar een goed verhaal is! Hieronder enkele voorbeelden van stukken die ik heb geschreven.

De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten (TOR) is een plek waar 60-plussers hun theatertalenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen. TOR maakt voorstellingen met en voor ouderen. Regisseur is Marielle van de Griendt. Ik schrijf teksten en doe de zakelijke leiding en communicatie.
Foto: Huub van Rheenen

Met regisseur Minnekus de Groot richtte ik in 2008 theaterstichting Het Lage Licht op. We maken op verzoek of uit eigen beweging voorstellingen. In 2010 wonnen we de publieksprijs en een juryprijs op het Amateurtheaterfestival Rotterdam met ‘Broers’.
Foto: Kees Deenik

Voor muziekgroep Eigenwijs uit Gouda schreef ik in 2014 ‘Terug naar de Toekomst’, een zoektocht naar idealen van toen en nu. Muziekgroep Eigenwijs, opgericht in 1983, staat in de rijke traditie van de strijdmuziek. Eerder schreef ik voor Eigenwijs ‘Hart van Europa’ (2009) en ‘Zeemeermin’ (2012).
Foto: Ilse van Loon

In maart 2014 was de muziektheatervoorstelling ‘Ratten en Rode Huzaren’ te zien op de tentoonstelling Echte Rotterdammers van Museum Rotterdam. ‘Ratten en Rode Huzaren’ liet de sfeer proeven van de verdwenen Zandstraatbuurt. Ik schreef de dialogen, Keimpe de Jong de muziek en liedteksten. De regie was in handen van Mirjam Kroonenburg.
Foto: Edward Susanna

Voor de serie Geschiedenis in Levende Lijve schreef ik monologen voor Willem van Oranje, Hugo de Groot en Spinoza. De monologen werden gespeeld op scholen en elders.
Lees hier het verslag van de première van de Spinozamonoloog in het het Spinozahuis in Rijnsburg (pdf).